Pagini

joi, 11 august 2016

CIORBĂ DE VARZĂ DULCE


Ingrediente:
- o jumătate de varză (cam 500g);
- o ceapă;
- doi morcovi;
- un ardei;
- puțin ulei de măsline;
- 200 ml bulion sau pastă de tomate sau roșii proaspete;
- o legătură de mărar;
- sare, piper.
Cum procedez?
1. Toc mărunt ceapa, morcovii și ardeiul.
2. Tai varza fideluțe cât mai subțiri.
 2. Călesc legumele tocate în puțin ulei de măsline până se înmoaie. Dacă e cazul adaug puțină apă.
 3. Când legumele s-au înmuiat puțin, pun apă caldă sau fierbinte, dacă se poate, și las puțin pe foc să înceapă să clocotească. În acest moment adaug varza tăiată fideluțe. Cantitatea de varză pe care o pun în ciorbă depinde de cât de deasă doresc să o fac.
4. Adaug sare și piper și o las să fiarbă 20-30 de minute, cu capacul puțin dat deoparte, să permită aburilor să iasă afară.
5. Când varza e fiartă (iau puțin cu o lingură și gust; dacă frunzele nu se mai simt crocante, înseamnă că e fiartă), adaug bulionul sau pasta de tomate dizolvată cu puțină apă. Las să mai fiarbă 5-10 minute.
6. Opresc focul, potrivesc ciorba de sare și adaug mărarul tocat mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți o părere despre ceea ce ați citit pe acest blog, mi-ar plăcea s-o împărtășiți aici, cu mine și cu alți cititori.