Pentru că postul Adormirii Maicii Domnului nu s-a terminat încă, am pregătit o mâncare cam simplă și banală, dar cred că nici bunicii noștri creștini nu posteau cu mâncăruri sofisticate.
- o ceapă mare sau două mai mici;
- un ardei capia sau un gogoșar;
- ulei de măsline;
- boia de ardei dulce;
- cartofi (în funcție de câtă mâncare doriți să faceți);
- puțin bulion sau pastă de tomate;
- pătrunjel verde.
Cum procedez?
1. Călesc ceapa și ardeiul tăiate mărunt în puțin ulei de măsline. Dacă nu se înmoaie suficient până scade zeama lăsată de legume, mai adaug câte puțină apă.
2. Iau cratița de pe foc și pun o linguriță de boia dulce. Amestec și sting cu puțină apă.
3. Adaug cartofii tăiați cubulețe nu prea groase, ...
...apă cât să îi acopere, sare, piper și-i las să fiarbă acoperiți. Adaug apă dacă scade.
4. Când sunt fierți cartofii și sosul care îi leagă este suficient de gros (dacă e mai gros, se poate adăuga apă; dacă e prea subțire, se mai lasă să fiarbă puțin până când se îngroașă), adăugăm o linguriță de pastă de tomate. Lăsăm să mai dea un clocot.
5. Stingem focul și adăugăm pătrunjelul tocat. Merge bine cu o salată de crudități sau cu o salată de varză.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Dacă aveți o părere despre ceea ce ați citit pe acest blog, mi-ar plăcea s-o împărtășiți aici, cu mine și cu alți cititori.